Beste schuttersvrienden,angeresjot
Op zaterdag 6 september werd het traditionele dorpsschieten georganiseerd door schutterij St. Michaël. Ook dit jaar konden we ons verheugen op een grote belangstelling er werd misschien nog wel beter geschoten dan verleden jaar, wat de spanning en het animo natuurlijk deed vergroten.


Bij de zes-tallen ging de 1ste prijs naar het 6-tal Auto Paultje met als schutters Jeroen, Rick, Roger, Jan, Paul en Hen Bij de 3-tallen waren 3 winnaars n.l. eerste prijs het drietal; Gerwin mist niet, met als schutters; Frank, Paul en Jeroen. De 2e prijs ging naar de Gootschutters, met als schutters; Hans Tjalle en Lidy. De derde prijs ging naar het drietal De Winnaars van 2013, met als schutters; Jack, Wim en Roger

Op zondag 7september was het gebruikelijke koningschieten.
Om half 10 werd een mis opgedragen voor alle levende en de overleden leden Pastoor Evers , Frans Keppenne , Frans Beckers en Broer Roumen van de schutterij.
Na de mis liepen we in groepsverband naar het schuttersterrein waar we de gezamenlijke brunch gebruikten.
Om 12 uur gingen we koning Frans afhalen, Koningin Eefje was helaas verhinderd. Dit gebeurde zo vroeg omdat de fanfare naar de Heiligdomsvaart in Susteren moest. Bij terugkeer stond voor de fanfare de bus klaar om naar Susteren te gaan.
Voor de tweede keer werd er windbukskoning schieten gehouden onder de jeugdleden van de schutterij. Vol enthousiasme stonden de 10 schutters in de rij om op hun beurt te mogen schieten en het was Sam Hubens, die de koningsplaat neerhaalde en zij werd dus de tweede windbukskoning.
Om half 3 begon het schieten voor jeugdkoning. Er waren evenals verleden jaar maar 2 deelnemers, Tjalle van der Goot en Marco Geelen. Na 17 schoten viel het beslissende schot, gelost door Marco, die dus jeugdkoning werd.
Om kwart over 3 begon het schieten voor Dameskoning,16 kandidaten hadden zich opgegeven. Bij het 64ste schot, gelost door Herma Wolters, die ook al in 2000 dameskoningin werd, viel de plaat. Om kwart over vijf begon het schieten voor dorpskoning. Er waren iets minder deelnemers dan vorig jaar. Het was Wim van Alem die met het 121ste schot koning werd.
Intussen kavelde de jeugd met de windbuks, met als resultaat,1 en 2 Sem Tinnemans, 3 Quinthe van Alem en als vierde Joey Millenaar.
Na de ceremonie van het aftreden van de oude koning Frans gingen alle mannelijke schutters naar de poort om mee te schieten voor het koningschap. Alle schutters loste minimaal een schot en toen begonnen verschillende kandidaten zich terug te trekken omdat ze andere functies hadden. Er bleven nog 5 kandidaten over, te weten, Jo Maessen, Kevin Peters, Colin Frencken, Joris Verdonschot en Frans Bours. Het 105de schot was voor Kevin het geluksschot en werd hij dus koning. Hij koos zijn vriendin Vanessa als koningin. Kevin is de jongste koning van de schutterij. Het koningszilver werd dit jaar geschonken door Vissers & van Dijk.
We feliciteren iedereen met hun behaalde prijzen en titels en wensen de kersverse koning Kevin en koningin Vanessa het komend seizoen heel veel succes toe. Het waren 2 drukke maar zeer gezellige dagen, die door de schutterij fantastisch georganiseerd werden.
.
Eine angere sjot

 

Kalender

vr 03 nov 2017
20:00 - 22:00
Najaarsvergadering
ma 11 dec 2017
20:00 - 22:00
Najaarsvergadering MLSB

Facebook